I-share op bezoek bij Cisco

1 december
X minuten

Afgelopen maandag mocht I-share een kijkje nemen bij dé marktleider op het gebied van IT en netwerken: Cisco. Onze host van de avond was Eric van den Berg. Hij organiseerde speciaal voor I-share een kennissessie over Application Centric Infrastructure, een toonaangevende SDN-oplossing van Cisco waamee app-flexibiliteit en Datacenter Automotion wordt mogelijk gemaakt. In de sessie lag de focus voornamelijk op Nexus Dashboard.

Cisco over Nexus Dashboard:

‘’Cisco Nexus Dashboard biedt één automatiseringsplatform voor toegang tot operationele services en tools voor het datacenter en het netwerk. Met het Cisco Nexus Dashboard-platform kunt u automatisering van beleid en connectiviteit, hulpprogramma's voor zichtbaarheid en analyse en verkeersaggregatie implementeren. Het wordt nog meer een centraal punt voor samenwerking door de toevoeging van bedrijfskritische applicaties en tools van derden. Vanaf het Nexus Dashboard kunt u alle controllers van uw sites cross-launchen, waaronder Cisco ® Application Policy Infrastructure Controller (APIC), Cloud Networking Controller en Nexus Dashboard Fabric Controller. Het platform stimuleert de acceptatie van cloud-native applicatiepraktijken. 

Cisco Nexus Dashboard biedt klanten de mogelijkheid om hun fabric in realtime te bewaken en te analyseren om afwijkingen te identificeren, root-cause-analyse en capaciteitsplanning te bieden en probleemoplossing te versnellen. Door historische context te volgen, hardware- en softwaretelemetriegegevens te verzamelen en te verwerken en klantontwerpen te correleren met best practices van Cisco, kunnen klanten uitstekend inzicht krijgen in en zich bewust zijn van problemen die van invloed zijn op hun omgeving en corrigerende maatregelen nemen.’’

Graag bedanken wij Alex Brantsma en Jaap Koelewijn voor de presentatie en de technische inhoud van dit mooie stuk techniek. Daarnaast alle dank aan Eric van den Berg voor het organiseren van deze mooie avond!