Intro: That moment you realize all beginnings are hard

15 maart
X minuten

Maak kennis met Christopher! In november 2020 begon hij bij I-share als DevOps Engineer / Azure Platform Engineer. Inmiddels zijn we bijna tweeënhalf jaar verder en heeft Christopher niet stilgezeten. Naast dat hij als Azure IAM Consultant op opdracht zit bij een mooie klant: Royal Schiphol Group, mag hij zichzelf ook SME (Subject Matter Expert) Azure van onze Cloud-unit noemen. Genoeg mooie stappen die hij graag door wil zetten en met name op het gebied van IAM. In deze nieuwe blogreeks nemen wij, Christopher van den Berg en Jildou de Boer, jullie dan ook graag mee in dit traject!

De liefde voor techniek

Christophers liefde voor techniek was er van jongs af aan al: ‘’Mijn vader kocht altijd de afgeschreven computers van zijn werk, zodat ik hier mee kon ‘rotzooien’. Ik maakte die computers vaak open om rond te kijken naar upgrade mogelijkheden, maar stiekem was ik voornamelijk bezig met het kopiëren van floppy’s met spelletjes van klasgenootjes.

Naarmate ik ouder werd leek het toch verstandiger om een commerciële studie te gaan volgen. Ondanks mijn liefde voor techniek koos ik dan ook voor een economische richting en begon ik met mijn eerste bijbaantje in de supermarkt. Tijdens mijn hbo-studie Commerciële Economie begon ik steeds meer te merken dat dit geen onderwerpen waren die mij aanspraken. Toen ik vanuit mijn toenmalige werkgever een mooi aanbod kreeg om fulltime te gaan werken, was de keuze dan ook snel gemaakt. Ik stopte met mijn studie en ging voltijd aan de bak met een nieuw doel: het kopen van een huis.  

Een paar studieloze jaren verder was ik dan ook in het bezit van een eigen woning én begon ik als Filiaalmanager bij het Kruidvat. Een gouden kans, maar toch bleef het aan mij knagen dat ik m’n hbo-studie niet had afgemaakt. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en begon ik aan een studie die wel bij mij paste: hbo-ICT.''  

Het 'fenomeen' cloud

Met als afstudeerrichting Software Engineering ging Christopher een ietwat zwaarder laatste half jaar tegemoet dan zijn studiegenoten met een technische achtergrond. Na zijn afstuderen kreeg hij dan ook de ‘tip’ om meer de consultancy kant op te gaan in plaats van de development richting. En wat moet je dan met je net behaalde diploma op zak? Gelukkig werd Christopher op dat moment benaderd voor een Traineeship waar hij de ruimte kreeg om zich verder te ontwikkelen op verschillende fronten.  

‘’Tijdens het Traineeship besloot ik om me te gaan focussen op cloud. Tijdens mijn studie had ik mondjesmaat gehoord over dit ‘fenomeen’, maar wat je er nou daadwerkelijk écht mee kon was mij niet duidelijk. Mijn specialisatie werd al snel Azure en dan met name Infrastructure as Code. Ik hield me veel bezig met het maken van templates, automation scripts (Powershell) en pipelines (GUI en YAML) rondom verschillende Azure resources. Tijdens het Traineeship werkte ik aan erg leuke en leerzame projecten bij de NS.’’

Maar toen kwam de Corona pandemie en werd alles anders… Tijdens het werken in de lockdown kwam Christopher er al snel achter dat hij meer wilde dan alleen maar 40 uur bezig zijn met de opdracht waar hij gedetacheerd zat. Het idee om met zijn technische kennis meer bij te kunnen dragen aan de organisatie zelf en te kunnen sparren over initiatieven binnen het bedrijf was iets wat hem aansprak. Zodoende kwam I-share op zijn pad: ‘’Tot de dag van vandaag heb ik mogen werken aan interessante opdrachten bij mooie klanten en daarnaast mag ik me ook nog bezighouden met zaken die voor I-share van belang zijn. De perfecte afwisseling! Daarnaast heb ik me continu kunnen ontwikkelen en ben ik bezig geweest om mijzelf te specialiseren op het gebied van Azure. Zo behaalde ik mijn AZ-900, AZ-104, AZ-303, AZ-304 en AZ-500. In mijn nieuwe rol als Azure IAM Consultant bij Schiphol focus ik me meer op het kennisgebied richting Identity, Security en Compliance. De certificaten die ik daarvoor heb behaald zijn SC-900 en SC-300.’’

The MS-Graph Blog Series

Deze blogreeks zal dan ook zoveel mogelijk informatie bevatten op het gebied van Azure Active Directory in combinatie met MS-Graph en de reis die we gaan maken om dit zo goed mogelijk te begrijpen. Een combinatie van praktijkervaring gecombineerd met informatieve details en voorbeelden waarin wij jullie meenemen in de Azure-portal en onder de 'hood' door middel van Powershell. Daarnaast zal er onder andere ingezoomd worden op:

  • Het gescript aanmaken van users, groepen en groepstoewijzingen;
  • Het gescript aanmaken van rollen, rol groepen en toewijzingen;
  • Het gescript aanmaken van applicaties en API-rechten.

Daarnaast spelen we graag in op specifieke vragen of inhoudelijke ideeën. Heb jij een vraag of een ander idee? Laat het ons weten!