Kubernetes Trainingen met Marco: De Weg naar Expertise

20 oktober
X minuten

Sinds dit jaar (2023) geeft Marco Verleun, Tech Lead Open Source en daarnaast Kubernetes Trainer, Kubernetes trainingen via I-share op locatie. Wat betreft de inhoud van de trainingen zijn er tal van mogelijkheden. Benieuwd naar de inhoud van een training? Lees dan snel verder! Marco vertelt meer over zijn ervaringen en hoe zijn trainingen eruit zien.

''In de training die ik aan het begin van het jaar heb gegeven lag de focus op een basis introductie om eenvoudige taken uit te kunnen voeren met Docker en Kubernetes. Nadat de deelnemers mijn training hebben gevolgd zijn zij zelf in staat om container images te maken, containers lokaal te starten, te stoppen en debuggen. Daarnaast weten zij nu ook hoe containers gebruikt kunnen worden om zo op een snelle manier verschillende versies van een programmeertaal te ontwikkelen. In de training doe je basis kennis op om eenvoudige deployments te kunnen doen in een Kubernetes omgeving.''

Bovenstaande is een van de voorbeelden van hoe we trainingen op maat kunnen verzorgen. Ook kunnen er trainingen verzorgd worden waarbij er dieper wordt ingegaan op één van de bovengenoemde onderwerpen. Daarnaast kunnen er ook andere onderwerpen behandeld worden die antwoord geven op vragen als:

''Hoe maak je containers zo veilig mogelijk? (Rootless, Read Only Root Filesystem e.d.)''

Specifieke vraagstukken over Kubernetes, zoals Deployments met Helm kunnen ook in de trainingen behandeld worden.

Uiteraard kunnen we in de trainingen ook specifiek aandacht besteden aan een zo goed mogelijke voorbereiding op het CKA examen mocht dit nodig zijn.

Om goede containers te kunnen maken is een goede basis Linux kennis, inclusief shell scripting vaardigheden, handig om te hebben. Ook hier kunnen we mee helpen.